Thumb 5cc0d4ae74eb6f3740da501bca9707a61ca3dcea
3d91f8fbabd6550e735f6fe180dd87683fcb419c

Carolien De Jong

Ik collecteer omdat:

De afgelopen maanden stond ineens ons vrijwel onbezorgde leven op zn kop. Onze zoon en broertje Sem (9) heeft astma. We waren er zelf niet echt mee bekend. Hij had wel regelmatig last van pseudo kroep, dat was soms best eng, want dat waren best wel heftige aanvallen, waar we dan mee naar de huisarts moesten. In december vorig jaar hoestte Sem al een poosje. De hoest werd steeds erger. Toch maar weer naar de huisarts. Daar bleek dat er een "piep" in z'n longen zat. Pufjes, prednison en vernevelen werden ingezet. Het mocht allemaal niet baten, met als gevolg met de helicopter naar het ziekenhuis. We wonen op Ameland, dat is dan de natuurlijk de snelste manier om in het ziekenhuis te komen. Al gauw bleek dat Sem uitgeput was en is hij aan de beademing gegaan. Hij moest naar een kinder intensive care en is in het VU Amsterdam met loeiende sirenes vanuit het MCL vervoerd. Daar heeft hij 5 hele spannende dagen aan de beademing gelegen en op eerste Kerstdag werd hij wakker en mochten alle slangen weg. Uiteindelijk zijn we op oudejaarsdag weer thuis gekomen. Hij had een astma aanval, dubbele longontsteking en een virus.

6 weken later herhaalde dit verhaal, ditmaal waren we alert, de huisartsen ook en ditmaal hoefde Sem gelukkig niet aan de beademing, wel is hij binnen een week op de kinder intensive care beland in het UMCG. Uiteindelijk is hij daar 7 weken geweest en zit momenteel in astma centrum Merem in Hilversum. Volgende week komt Sem gelukkig weer thuis en gaan hopelijk een rustige periode tegemoet!!

We bedanken iedereen voor z'n medeleven, vele kaarten en lieve berichtjes. Dat is toch wel heel fijn! Wil je het longfonds doneren, dan kan dat in de online collectebus. Wij beseffen hoe belangrijk het is om een medicijn te ontwikkelen waardoor dit allemaal niet weer hoeft te gebeuren. Helaas blijft astma onvoorspelbaar.

0

donaties

€ 0

ingezameld